Importanța unei rutine personalizate de îngrijire a pielii
Introduceți o rutină zilnică și corectă în îngrijirea tenului și veți preveni sau mult întârzia procesul de îmbătrânire și apariția defectelor pielii.
Ce este o rutină simplă, zilnică de îngrijire a pielii? Totul începe cu bazele potrivite.
Crearea unei rutine corecte, personalizate de ingrijire a pielii nu este usoară, dar dacă reușesti, rezultatul va fi o îmbunătățire spectaculoasă pe termen lung. Secretul este regularitatea deci îngrijire corectă și zilnică.
Putem calasifica tipurile pielii în mai multe segmente de exemplu în funție de fenotip de Ph, etc, dar acum vom simplifica la trei tipuri:
Gras: prezentată prin punctele negre, acnee, porii dilatați , pielea tinde să strălucească, afectat de seboreei cu mătreață.
Normal: este foarte rar, se prezintă cu porii închiși, nu există puncte negre, pielea este proaspătă și strălucitoare.
Ten uscat cu deficit de lipide, alipic: se prezintă prin piele foarte uscată, mată, cu riduri fine superficiale.
Există multe alte probleme ale pielii care trebuie tratate, care pot fi următoarele:
-lipsă de apă
-coş
-foliculită
-pete pigmentare
-acneea
-hipersensibilitate ten sensibil, intolerant, dermatita de contact
-pori largi
-piele aspră care se creapă
-rozacee
-dermatită etc.
Cum să ne alegem produsele cosmetice pentru o rutină completă și eficientă?
Săpunul: datorită efectului său chimic alcalin, nu-l recomand nimănui, deoarece dacă pH-ul acide a pielii se schimbă în direcție alcalină, agenții patogeni se pot înmulți. În plus, datorită efectului său mare de degresare, usucă foarte mult pielea.
Apa sau laptele micelar: Moleculele micelare sunt capabile să despartă legăturile dintre murdărie și piele. De obicei au un PH prietenos și este blănd cu pielea.
Spuma de spălare a feței: Există multe spume de spălare a feței care lasă pielea să se simtă „curățată” și sunt de obicei folosite de persoanele cu pielea grasă. Acești detergenți conțin aproape întotdeauna sulfați iar sulfații pot irita pielea.
Demachiant uleios sau chiar un ulei vegetal pur de exemplu Argan sau Macadamia: demachiant pe bază de grăsimi, fără apă, pe bază de ulei, care conține în principal uleiuri vegetale. Uleiul dizolvă bine murdăria, îndepărtează și machiajul rezistent la apă și este foarte blând. Recomandat pentru tenul uscat.
Tonere:
Rolul esențial este de a regla PH-ul pielii după curățarea ei cu un demachiant nu chiar blând cu tenul , în gama nostră de produse găsiți doar demachiante care nu va agresa tenul deci nu va fi nevoie de un toner dar spray-urile faciale de la Pur Herbet sunt esnețiale pentru înrijirea zilnică cu ingrediente active bogate.
Seruri:
Sunt produse cu un conținut ridicat de ingrediente active, iar consistența lor poate fi fie apoasă, de tip gel. Datorită conținutului lor ridicat de ingrediente active pot fi folosite atât iarna cît și vara. Recomand să le folosiți ca prim pas după spălare.
Cremă hidratantă:
Conțin atât o fază apoasă, cât și o fază grasă, deci pot ajuta cu deficitul de apă și cu deficit de grăsime.
Cremă cu protecție solară:
Conține diferite tipuri de ingrediente de protecție solară. Radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire cauzează pete pigmentare.
Peelinguri, Gomaje:
Pielea se reînnoiește la fiecare 28-30 de zile. Este deci deosebit de important să folosiți produse de exfoliere. Esete important să ajutați pielea folosind peeling-uri, care îndepărtează celulele moarte.
Măști faciale:
Măștile faciale acționeză asemenea unui ser, oferă tenului nutrienți importanți pentru sănătatea acestuia.
Dacă ți-a fost de folos acest articol, distribuie-l către prietenii tăi.