Oferta lunii Decembrie: Pentru cumparaturi de peste 150lei Pur Herbet va ofera un cadou.

[december_offer]

Importanța unei rutine personalizate de îngrijire a pielii partea II

Importanța unei rutine personalizate de îngrijire a pielii partea II

În prima parte al acestui articol am discutat despre importanța rutinii zilnice și despre cum să ne alegem produsele cosmetice pentru o rutină completă și eficientă.
Acum doresc să vă ofer informațiile potrivite, astfel încât să puteți alege produsele compatibile tenului, care vi se potrivesc cel mai bine. Vom segementa din nou tipurile de ten și informații suplimentare și instrucțiuni corecte de utilizare.

Putem calasifica tipurile pielii în mai multe segmente de exemplu în funție de fenotip de Ph, etc, dar acum vom simplifica la trei tipuri:
 Gras: prezentată prin punctele negre, acnee, porii dilatați , pielea tinde să strălucească, afectat de seboreei cu mătreață.
Normal: este foarte rar, se prezintă cu porii închiși, nu există puncte negre, pielea este proaspătă și strălucitoare.
Ten uscat cu deficit de lipide, alipic: se prezintă prin piele foarte uscată, mată, cu riduri fine superficiale.

Ingrijirea tenului gras

Primul pas este foarte important să începem rutina zilnică cu un demachiant blând, seboregulator, după care urmează un ser portivit acestui tip de ten. Sa dovedit clinic că retinoizii, produse care conțin retinol, niacinamidă, vitamina C sunt cele mai efeciente în tratamenul tenului gras, acneeic, este important să alegi un ser care conține aceste ingrediente active. După care urmează hidratarea tenului cu o cremă hidratantă potrivită acestui tip de ten. Pentru ritina de zi nu este recomandat să folosiți produsele cu retinol pentru că este fotosensibil, deci o folosiți doar seara, pentru rutina de zi alegeți produse cu vitamina C, Niacinamide sau crema cu Dafin și ulei de Neem care conține ingrediente active ca și Niacinamide și alantoină. Crema Acne free este recomandat pentru tenul acneeic, post acneeic, imflamat.

Ingrijirea tenului uscat

Putem alege un lapte micelar blând pentru curățarea tenului combinat cu un ulei vegetal de exemplu Macadamia, pe discheta demachiantă adăugăm lapte micelar peste care mai punem și un pic de ulei vegetal. Să alegem un ser cu acid hialuronic și colagen pentru rutina de zi iar pentru rutina de seară Retinol cu vitamina C și Niacinamide cu efect anti-age. Putem alege un ser antioxidant din uleiuri uscate care se aplică pe tenul umed. Umeziți tenul cu sprayul facial cu trandafir de Damasc peste care se poate aplica instantaneu serul antioxidant din uleiuri uscate. Să introducem în rutina de zi și cel de seară o cremă profund hidratantă cu macadamia, unt de shea, unt de cacao, ulei de struguri și acid hialuronic.

Share this post